musikken i det turkise telt 2018 - bookeren fortæller

Med mandagens tilføjelsen af det ghanesiske hiplife-fænomen King Ayisoba, er line-uppet for det turkise telt 2018 komplet, og vi vil derfor gerne indvillige jer i nogle af de tanker vi har gjort os om årets program.

Både til det turkise telt og vores Roots&Hybrid Festival stræber vi altid efter at præsentere musik  som vi mener bringer noget nyt og udfordrende til den danske musikscene. Vi mener ikke at musikken under Roots&Hybrid-parablyen fylder nok i det danske musiklandskab - hverken i radioen, i magasinerne eller på spillestederne. Derfor ønsker vi, at give jer, publikum, de bedste vilkår for at stifte bekendtskab med en musik vi mener fortjener langt mere opmærksomhed. Lige meget hvilket arrangement vi står bag, så håber vi altid på at kunne åbne op for jeres nysgerrighed, og give jer lyst til at gå på opdagelse i verden omkring jer – det turkise telt 2018 er ingen undtagelse.

Foto: Kim Ng Jørgensen

Foto: Kim Ng Jørgensen

Når vi booker navne til et større program er det altid vigtigt for os at ramme en gylden balance mellem ligedele musik, der starter festen og og musik der inviterer til fordybelse. Der skal være plads til både at komme og slå sig løs i vild dans, og hvor vi kan samles om at slappe af i musikkens nærværende rytmer, melodier og lyd. 

Eksempler på fordybelseskoncert tæller Sara Grabow & Canberk Ulas, der i samspillet fortolker gamle danske og tyrkiske viser, og navne som Rayo De Luna og Nevesta’s Voice, der trækker på forskellige folketraditioner, og i musikken bygger bro mellem os og nu, og dengang om dem. I den mere jazzede ende af programmet kan I se frem til årets åbningskoncert med Hvalfugl, hvor folkemusikken og jazzens harmonier går op i en højere enhed, eller det eksperimenterende indie-jazz-kollektiv I Think You’re Awesome, hvor sangskrivertraditioner møder jazzens legelyst i smukke sammenspilsøjeblikke.

Festen er dog på ingen måde overset i programmet til det turkise telt 2018, og med bands som Faratuben, Total Hip Replacement, Gadjos, Djala og AddiasAbabaBand ville det være synd og skam at glemme danseskoene (hvis det ikke var fordi man skulle have lyst til at danse barfodet rundt på vores bløde tæpper). Stærkt inspireret af alt lige fra afrobeat, over funk, balkan-musik og videre reggae kan ingen stive hofter føle sig sikre, så snart de har bevæget sig ind under teltdugen, og nogle af førnævnte bands skruer op for musikken!

Fælles for alle vores acts – om de spiller op til fest eller inviterer til fordybelse – er, at de er meget eksperimenterende i deres tilgang til musikken. Traditioner fortolkes frit, vaner brydes ned og nye idéer vokser frem i mødet mellem forskellige lyde og formater. Den progressive, nysgerrige og fusionernede tilgang er specielt tydelig i bands som Kalaha, hvor funky afrobeat møder vild techno rave i en løssluppen improviserende jazz-hybrid. På en helt anden måde blander MARY JEAN, hvor afrikanske rytmer og instrumenter blandes med taoistisk filosofi og nordens melankoli, i musik hun selv kalder tribal pop. På plakaten i år har vi også impro-bandet Ipek Yolu, som er opstået ved en jamsession der bliver stablet på benene som en opvarmning til Roots&Hybrid festivalen tilbage i maj. Ipek Yolu består således af Orhan Özgür Turan fra bl.a. prisvindenden Hudna samt Kenneth og Lasse Aagaard fra de altid festlige Junglelyd. Hvad de finder på, og hvordan det kommer til at lyde glæder vi os rigtig meget til.

Der er stadig en masse musikere og bands, som vi ikke kan nå at benævne nu (for eksempel vores to fantastiske syrerock-bands Tuhaf og Al vin Al Khalidi!), men jeg vil opfordre jer på det kraftigste til at klikke jer rundt på vores hjemmeside, og læse mere om de forskellige bands. Der er massere at glæde sig til når vi slår teltpælene i d. 31/8 oppe i Musikhushaven!

Se det endelig program lige herunder:

dtt 2018 program ny.jpg

Lyt til musikken i det turkise telt 2018 på vores Spotify-playliste og vores youtube-liste.

Spotify

Youtube

Thomas Beyer