Mere end musik på programmet - mad og smag i det turkise telt 2018

Der er under en uge til det turkise telt 2018 løber af stablen, og der er rigeligt at glæde sig til. 27 vilde, smukke og skæve koncerter står øverst på dagsordenen, men der er meget mere end musik at komme efter. Hvis man for en stund træder ud af teltet, eller rejser sig fra de små taburetter på plænen, venter der nemlig mange fine og lækre smagsoplevelser i baren og de små madboder.

14231263_1182671011791622_7258001063986779811_o.jpg

I den store bar gemmer vi som altid både køleskabe og vores trofaste grill. Har kan man endnu engang erhverve sig en ægte det turkise telt-klassiker, nemlig vores saftige cevapcici grill-sandwich. Andre gamle kendinge, som vores lækre meze-tallerken (i år opdateret med en dejlig hjemmelavet bønnemousse), cerez og tyrkisk suppe gør også comeback.

14249770_1177903485601708_4167576702214608109_o.jpg

Vi er dog ikke de eneste der har gang i madblussene rundt om på pladsen. Således er vi svært tilfredse med endnu engang at få selskab af de fantastiske kvinder fra det socialøkonomiske, tværkulturelle satellitkøkken Ildstedet, der fra fredag den 31. september til og med torsdag den 6. september står klar til at sprede god stemning og fylde sultne maver med deres lækre saj-brød (også kendt som syrisk pizza). Sidste weekend overtager det nystartede lokale køkken Nefis madboden og leverer hertil traditionel tyrkisk Gözleme (fyldt fladbrød) lavet med kærlighed - helt fra bunden.

Fotos: Emil Brøbech og Jonatan Rønn

Fotos: Emil Brøbech og Jonatan Rønn

Af læskende og forfriskende tilbud i baren kan man selvfølgelig hurtigt få fingrene i et skønt glas tyrkisk te eller en varm kop tyrkisk kaffe. Derudover er det med stor glæde vi kan meddele, at vi igen i år serverer øl fra det palæstinensiske bryggeri Taybeh, der i år udvider sortimentet med et stk. frisk og en smule bitter IPA, og dermed runder hele fire forskellige øl. Vil man vide mere om dette dejlige foretagende, og om hvordan øllene rejser fra den lille palæstinensiske landsby Taybeh helt til Aarhus, kan man fredag den 31. august møde Fati fra Taybeh på festivalpladsen.

Blog #2 foto 2.jpg

Årets helt store nyhed kommer dog på fad, og går under navnet Turkis Bryg - vi er pavestolte af i år at kunne servere vores helt egen øl! I selskab med fritids-brygherrene Mikkel og Emil fra ÖL&ØL, stiller vi i stærkeste ølopstilling med smagen af det turkise telt indfanget i en frisk og farverig saison på 6-8%. Med noter af tropisk frugt kombineret med en let, tør krydder er det en livlig sag, med masser af saft og kraft. På trods af de halvhøje alkoholprocenter er den dog lige til at hælde ned - lækker og læskende. Den glæder vi meget til at skåle med jer i!

Blog #2 foto 3.jpg

Endelig er der selvfølgelig intet det turkise telt uden fornemt vandpibe-besøg fra HD Shisha. Hele vejen fra Odense ruller Hassen & Co. endnu engang ind på pladsen med alt hvad traileren kan trække af varme kul, frugtig tobak og lækre piber. Rundkredshyggen er sikret igen i år.

Fotos: Thoke Daetz Beck & Emil Brøbech

Fotos: Thoke Daetz Beck & Emil Brøbech

I det turkise telt handler det om at gøre det ukendte mindre fremmed, og det tror vi på, at man gør bedst med kroppen og sanserne og ikke kun med hovedet. I vores øjne udgøres koncertoplevelsen ikke kun af, hvad du kan høre fra højtalerne, men i lige så høj grad hvad du kan dufte, når du ankommer, hvad du kan smage, mens du lytter, hvad du kan mærke under fødderne, mens du danser og hvem du oplever det hele sammen med. Kom på fredag når vi åbner teltet op for niende år i streg og vær nysgerrig på det hele – smage, lyde, dufte, fornemmelser og selskab – så bliver det sommerens fest for os alle sammen!

14310290_1182671001791623_4055880247605704078_o.jpg
Thomas Beyer