47 Soul

47 SOUL

TAGS: ARABISK FEST, ELEKTRONISK ENERGI, POLITISK RAP, SYREROCK
RELATED: ISLAM CHIPSY, CAIRO LIBERATION FRONT, OMAR SOUELYMAN

Revolutionerende shamstep fra den arabiske gruppe 47SOUL klar til at slå Roots&Hybrid omkuld. Med rødder i det Palæstinensiske folk og området omkring Syrien, Jordan og Libanon, er de fire sangere en ustoppelig musikalsk kraft, der på arabiske og engelske tekster prædiker om frihed og lighed gennem højenergiske og trance-indgydende optrædener. På skift rappende, syngende og spillende transformerer 47SOUL den traditionsrige arabiske festmusik dabke til den hårdtslående morderne fortolkning Electro Arabic Dabke. Pumpende basgange, vilde synthesizers, hypnotiserende syre-guitar og lynende trommespil bryder grænserne ned mellem kunsterne og publikum og starter en altomsluttende fest i højeste gear. Gå ikke glip af revolutionen i musikalske klæder, det bliver en fest ud over det sædvanelige!

Dengue Dengue Dengue

Dengue Dengue Dengue

Koncerten præsenteres i samarbejde med TRAIN

TAGS: AUDIOVISUEL CUMBIA, TROBICAL BASS, PEURVIANSK FUTURISME
RELATED: CHANCHA VIA CICRUITO, NICOLA CRUZ, ANIMAL CHUKI

Dengue Dengue Dengue er klar til at invitere dig på en audiovisulle rejse ind i deres syrede sansebombardement af et lydunivers. Med afsæt i et grænsenedbrydende møde mellem det traditionelle og moderne mixer den peruvianske DJ og producer-duo lyden af stamme- og folkemusik fra hele verden med progressive klubtendenser og elektroniske produktioner. Resultatet føles på samme tid organisk og nærværende, og svævende, underligt og uendeligt. Vigtigst af alt, så er det næsten umuligt at stå still til. Født i sommeren 2010 er Dengue Dengue Dengue barn af den lokale Chicha-fortolkning af cumbiaen. Tydeligt bevidste om deres folkelige og musikalske rødder, udforsker duo’en samtidigt alt fra traditionel salsa og Chicagos footwork-genre til tung techno og langsom dub. Musikken udfolder således både fortid og fremtid på én og samme tid, og publikum kan ikke gøre andet end at følge med ind i festens spirituelle og mystiske univers. Gå ikke glip af denne verdenskendte duo når de rammer Roots&Hybrid Festival.

Yin Yin

Yin Yin

TAGS: THAI-FUNK, MORLAM MUSIC, PSYCH ROCK, PSKEDELISK FOLK
RELATED: THE MAUSKOVIC DANCE BAND, ALTIN GÜN, KHRUANGBIN

Med et moderne take på 60’erne og 70’ernes thai-funk som musikalsk paraply er YIN YIN syret doubleneck guitar, groovy basgange og legende lette thai-riffs i et lydbillede, der gennem disco, funk og rock strækker sig mod trance-festen fra Sydøstasien. Strømmende gennem de to bandstiftere, Kees Berkers og Yves Lennertz, er dog også både indie-rock, punk inspiration og livlig elektronisk house. YIN YIN er kontrasternes produktive skæringspunkt – kreativt, syret, legende og sjovt. Lige som beslægtede Altin Gün og The Mauskovic Dance Band er YIN YIN endnu et knopskud på en dynamisk hollandsk scene for funky, progressiv psych-folk. Folkelige musiktraditioner tages op på ny og fortolkes fra et standpunkt i en mangfoldig og nuanceret global kontekst. Ligesom vestlig rock n’ roll i 60’erne og 70’erne fandt vej til alle afkroge af verden, finder lokale udtryk nu vej ind i vesten, hvor nye lyde skabes som en hyldest til det folkelige og lokale. YIN YINs musik er fortid og nutid i ét, en dynamisk idé, der skubber til grænserne og hylder de rødder der hjælper os til at vokse og lykkes som musikere, mennesker og folk.

Faratuben

Faratuben

TAGS: BALAFON, BAMAKO PARTY, VESTAFRIKA, MANGOTRÆ-FEST
RELATED: BEN ZABO, SALOME DEMBELE, M’BOUILLE KOUITE

Lige dele Mali og Danmark mødes i det bobo-spillende orkester Faratuben. Bandet opstod i 2016, og med base i Vestafrikas kulturelle hovedstad, Bamako, har de allerede taget Mali med storm. Sidste sommer lagde de så Danmark og Skandinavien fuldstændigt ned, og i år vender de tilbage på en længere Europa-turne. Der er helt sikkert fart på hos Faratuben, og det sammen kan publikum forvente når de syv bandmedlemmer indtager Roots&Hybrid. Lyden er moderne og festlig, og tager sit udgangspunkt i Malis noget begrygtede bobo-musik. Musikken sættes ofte i samme bås som de mere snuskede sider af det lokale natteliv, men når først kroppen bevæger sig til de funky guitarriff, de groovy trommer og den helt vilde balafon er det ikke svært at forstå, hvorfor netop bobo-musikken disse år lægger soundtrack til flere og flere fester i ungdommens Mali. Faratuben er original bobo-musik, og med garanti en festoplevelse du ikke vil være foruden!

Bremer/McCOY

Bremer/McCOY

TAGS: NORDISK MELANKOLI, DUBJAZZ, ANALOG MUSIK, ROOTS REGGAE
RELATED: I THINK YOU’RE AWESOME, HVALFUGL, RØGSIGNAL, GIRLS IN AIRPORTS

Duoen Bremer/McCoy (bestående af Jonathan Bremer på bas og Morten McCoy på klaver, orgel og tape-delays) gæster Roots&Hybrid Festival 2019. Med sig tager de et smukt og originalt lydunivers, hvor enkelheden og en tålmodig ro er grundstenene i et dybt, drømmende og meditativt musikalsk udtryk. Morten McCoys intuitive og betagende melodier balancerer på Jonathan Bremers organiske basgange og i spændet mellem dem opstår en inviterende, smuk og beroligende musik. Selvom de to musikere har kendt hinanden hele livet, er det først med debutpladen ”Enhed” fra 2013 at de begyndte at skabe musik sammen. Med sig trækker de en forkærlighed til så forskellige udtryk som folkemusik, jazz, reggae og dub. Bremer/McCoy forener alle disse musikalske rødder på overbevisende maner, og sidenhen er det blevet til yderligere to fuldlængde albums; ”Ordet” fra 2015 og senest ”Forsvinder” fra 2016. Et enestående dansk act, der minder os om det smukke i det simple og skaber både rytme og fortrøstning i melankolien. I 2019 er de klar med deres fjerede album!

TUHAF

TUHAF

TAGS: ANATOLSK SYREROCK, SUFI-TRANCE, 70’ER PSYCH, TUFFROCK
RELATED: SELDA BAGCAN, ERKIN KORAY, GAYE SU AKYOL, ALTIN GÜN

Det dansk/tyrkiske orkester Tuhaf spiller funky anatolsk syrerock med rødder i 70’ernes psykedeliske guldalder i Tyrkiet. Gamle folkesange og moderne budskaber flettes sammen i et musikalske univers, der både hylder syrerockens skæve, sære og vilde fester, men også kendetegnes af vemod, hjemve og nostalgi. I midten af g-funk synthesizers, groovende trommer og rå psych-guitarer tøjler frontkvinde Berrin Bas musikkens mange udsyrende, højtflyvende, ærlige og rå bølger. Tuhaf er traditionerne i moderne klæder, og svævende ind og ud af de mange tyrkiske referencer kommer både hiphop samples og vilde skævvridende funkrytmer. Konstant balancerende på kanten af syrerockens sorte huller, lokker bandet dig til at tage springe med dem og forsvinde ind i festen og dansen med dem. Publikum kan se frem til badass syrerock og berusende sufi-trance i smuk kombination når Tuhaf rammer Roots&Hybrid.

ANALOGIK

ANALOGIK

TAGS: JYSK KONGO, SYREDE SØMANDSVISER, LAZER FUNK, KLUNSERBEATS
RELATED: BALSTYRKO, IBRAHIM ELECTRIC, BIKSTOK RØGSYSTEM

Balkanbeat, etiopisk funk, hiphop, jazz, tango, polka, elektroniske grooves, folkemusik, ska, surfrock og sømandsviser. Kan du tænke det, kan Analogik blande det og lave lækker musik! De folkekære søfarer rammer Roots&Hybrid Festival med deres særegnede blanding af alverdens syrede musiktraditioner. Siden 2006 har orkesteret tændt op under dansegulvet på alt fra Grimfest til Glastonbury og besøgt Paris, Færøerne, Moskva, London og Wien på vejen. Klunserbeats er orkesterets specialitet, og med lasten fuld af dem er Analogik klar til at guide publikum ud på en musikalsk rejse få andre kan matche. Forvent en folkekær og fuldstændig bekymringsfri fest med dans, krammere og gode historier fra fjerne kyster. Musikken skabes på alt fra tuba til sav, synth og samples, men præcis ligesom publikum til koncerten vokser sammen til én stor organisme, bliver musikken også sit helt eget væsen når det beskæggede band først indtager scenen.

EL REMOLÓN

EL REMOLÓN

Koncerten præsenteres i samarbejde med SPOT/ROSA og Días Nórdicos

TAGS: DIGITAL CUMBIA, ELECTRONIC BUENOS AIRES, ORGANIC TECHNO
RELATED: CHANCHA VIA CIRCUTIO, KING COYA, LA YEGROS, NICOLA CRUZ

Den argentinske producer El Remolón skaber vilde, eksperimenterende lyduniverser med latinamerikanske musiktraditioner som byggesten. Cumbia, reggeaton og lokal folkemusik blandes med moderne digitale udtryk og hypnotiserende dubgrooves. Minimal techno bliver til minimal cumbia og hårdtslående europæiske klubbeats krydres med latinamerikanske, tilbagelænede og organiske rytmer. Med mere end 10 år som turnerende kunstner bag sig, står El Remolón i dag som en af pionererne bag den populære Digital Cumbia-bevægelse, en bevægelse, der blandt andet tæller stærke navne som Chancha Via Circuito og King Coya. Ved at genbesøge de lokale cumbia-rytmer, der traditionelt har været forbundet med bunden af samfundet, har kunstnere som El Remolon formået at skabe et festligt rum for publikum på tværs af kontrastfyldte sociale skel. Musik som nydes af alle, ung som gammel, rig som fattig. Publikum kan se frem til en folkelig fest med cumbiaens skæve, pulserende rytme som sit banken hjerte.

BLACK FLOWER

BLACK FLOWER

TAGS: ETHIOPIQUE, AFROBEAT, PSYKADLEISK GROOVE, ETHIODUBJAZZ
RELATED: THE HELIOCENTRICS, ARAT KILO, ADDISABABABAND

Den belgiske kvintet Black Flower gæster Roots&Hybrid Festival 2019 med deres psykedeliske blanding af ethiodub, afrobeat og syret jazz. I deres fantasifulde og tidløse udtryk trækkes der således glædeligt på mestre som Mulatu Astatke og Fela Kuti samtidigt med at musikken får lov at vokse, leve og udvikle sig i helt nye retninger. Bandet selv referer til musikken som moderne ethiodubjazz – en original, dansable, mystisk og inviterende fest. Udgjort af fem stærkt erfarne musikere trækker Black Flower på et hav af musikalske traditioner, og ligesom saxofonen harmonerer med trompeten og falder i takt med trommer og bass, formår bandet at blande både gipsy-ska, moderne rock og asiatiske inspiration med deres afrikanske udgangspunkt og skabe en medrivende, balanceret lyd. Universet er på samme tid moderne og oldgammelt, folkeligt og jazzet, udsyrende og koncentreret. Black Flower er virkelighed og fantasi i ét kollektiv groove.

THE MAUSKOVIC DANCE BAND

THE MAUSKOVIC DANCE BAND

TAGS: SPACE DISCO, CARIBISK HIGHLIFE, EKSPERIMENTERENDE PSYCH-FEST
RELATED: BRUXAS, MERIDIAN BROTHERS, APR FRIQUE

Anført af producer og multi-instrumentalist Nicola Mauskovic har The Mauskovic Dance Band de seneste år turneret Europa tyndt med kun ét mål – at få folk til at danse! Heldigvis for dem og deres publikum er det en smal sag når man spiller afro-caribisk Space Disco i spændet mellem syret afrobeat og forførende cumbia. Inspirationerne er mange, og referencerammen uendelig stor. Her er både plads til highlife ala Ebo Taylor, 70’er-rock ala The Doors og flamboyante funkvibes ala James Brown. Alligevel er lyden fuldstændig strømlinet, og vidste man ikke bedre, skulle man tro at The Mauskovic Dance Band var en sjælden plade fra 70’erne nogen havde fundet på en strand i Carribien og genudgivet i dag. Publikum kan glæde sig til at smile med hele kroppen når The Mauskovic Dance Band går på scenen på Roots&Hybrid – for første gang i Danmark.

NURI

NURI

TAGS: FUTURISTIC AFRO, ORGANIC GROOVES, DEEP BASS, TRIBAL MIX
RELATED: DENGUE DENGUE DENGUE, CLAP! CLAP!, A TRIBE CALLED RED

Gemt bag sin maske og udstyret med deep bass-musikalske besværgelser er dansk/tunesiske Nuri klar til at fortrylle hele Roots&Hybrid Festival. Svævende på futuristiske, elektroniske produktioner trækker Nuri sine tunesiske rødder langt ind i fremtiden. En fremtid hvor grænsesøgende, polyrytmiske house-grooves er soundtrack til en mere sammenvævet verden. I et hypnotiserende spænd mellem organiske, håndspillede percussion-instrumenter og udflydende, elektroniske lydflader bygger Nuri bro mellem et hav af musikalske traditioner. Fordybet i en rituel fornemmelse for koncerten og festen kan du glæde dig til at rejse med fra knastørre nordafrikanske beats, til tunge junglegrooves og videre ind i livlige folkesang fra såvel Afrika som Asien.

TUNDRA

TUNDRA

TAGS: NORDISK ROCK, PSYKEDELISK FOLK, FØLELESFYLDT POP, NATUR
RELATED: BJÖRK, SAVAGE ROSE

Tundra spiller ustoppelig og overrumplende psykedelisk rock med Nordens urkræfter i ryggen. Både musikken og tekstens insisterende budskaber strækker sig langt ud over scenekanten når stærk åndeligt nærvær understøttes af dybe og vidtstrakte lydlandskaber. Anført af urokkelige Sofie Trolle, balancerer Tundra på smukkeste vis mellem det helt skrøbelige og det overvældende stærke, altid helt ærligt. Uden forbehold for genre og musikalske konventioner blander Tundra elementer fra både den psykedeliske syrerock, utallige folkemusiktraditioner emotionel popmusik og overlegende jazz-evner. Ud af rodnettet vokser et omfavnende og eksperimenterende lydunivers, hvor bandet lykkes med at skabe deres eget udtryk, der inviterer publikum med på en højtflyvende, udfordrende og kærlighedsfyldt rejse ind i den musikalske fordybelse.

RIZAN SAID

RIZAN SAID

TAGS: DABKE NIGHT, KEYBOARD KING, ELECTRO SHAABI
RELATED: OMAR SOULEYMAN, CAIRO LIBERATION FRONT, ISLAM CHIPSY

Rizan Saids musikalske titler tæller egentlig både komponist, udøvende musiker og producer, men vigtigste af alle er nok ”The King of Keyboard”, der også er titlen på hans debutalbum fra 2015. Formet af Syriens synthesizer-guldalder i 80’erne og 90’erne har Rizan Said skabt sig en international karriere på at fortolke den traditionsrige arabiske festmusik dabke i en moderne klublyd. Forvent en syret fest med tempoet helt i top. Al musikken skabes på Rizan Saids to keyboards, og det tæller både vilde trommesoloer spillet direkte på tangenterne, skarpe arabiske melodilinjer i vild synth-indpakning og selvfølgelig hurtige og insisterende basgange af den tunge slags. Det er ikke uden grund at Rizan Said i 2018 har turneret flere anerkendte europæiske festivaler (bl.a. Le Guess Who, Iceland Airwaves og Dour Festival), og det er med stor forventnings glæde at vi kan invitere ham til Roots&Hybrid Festival.

TOTAL HIP REPLACEMENT + AFRICAN FOOTPRINT INT.

TOTAL HIP REPLACEMENT + AFRICAN FOOTPRINT INT.

TAGS: PEACE, LOVE AND PARTY, HIGHLIFE, REGGAE, FUNK, DANSEFEST
RELATED: EBO TAYLOR, ORLANDO JULIUS, FAT FREDDY’S DROP

Den aarhusianske energibombe Total Hip Replacement har inviteret deres ghanesiske venner fra African Footprint International til et enestående musikalsk møde under Roots&Hybrid Festival 2019. Et samarbejde mellem to orkestre, der hver for sig har mestret kunsten af få folk til at danse og give slip. Nu slår de pjalterne sammen til denne ene koncert, der både vil indeholde nyfortolkede numre fra begge bands bagkatalog og samtidig præsentere spritnye fælles kompositioner. Lyden bliver en overvældende blanding af reggae, funk, afrobeat, highlife, ska, jazz og dub, alt sammen leveret med en hæsblæsende energi, 6 mands blæsersektion samt traditionelle ghanesiske trommer og dansere. Publikum kan med god grund glæde sig til en festaften udover det sædvanelige. En koncert sat i scene af en fælles tro på potentialet i global samhørighed og med det ene formål at bade publikum i en uimodståelig bølge af fest, kærlighed og dans, der er ikke mange undskyldninger til ikke at slå vejen forbi Rå Hal til præcis denne fest – det sker kun én gang!

AYSAY

AYSAY

TAGS: ØST MØDER VEST, GRÆNSENEDBRYDENDE FOLKEMUSIK, EN STEMME FOR TO FOLK
RELATED: REST IN BEATS

Luna Ersahin er født ind i et liv med to kulturer som afsæt. Med en dansk mor og en kurdisk/tyrkisk far hviler i hendes stemme en fortælling om helheden i de to halvdele. Som frontkvinde i trioen AySay er det samme budskab der udleves i et fængslende lydunivers, hvor østlige og vestlige traditioner blandes. Saz og darbuka møder elektroniske produktioner mens teksterne blander tyrkisk og dansk i flydende overgange. Trioens musik finder i de forskellige elementer ikke udfordringer, men nye harmonier, og skaber her en stemning, hvor grænser brydes ned på nærværende og åben vis. Musikkens budskaber taler ind i skæbner delt af tusindvis af mennesker i dag, og spiller her en vigtig rolle i at skabe nye fælles fortællinger. AySay er smukt, kraftfuldt og bevægende, et navn vi er stolte af at kunne præsentere igen på vores Roots&Hybrid scene.

DAWDA JOBARTEH

DAWDA JOBARTEH

Koncerten præsenteres af Danish Vibes

TAGS: KORA, VARME RYTMER, VESTAFRIKANSK HARPE
RELATED: BASSEKOU KOUYATE

Med et trofast afsæt i hans vestafrikanske rødder, og med en mesterlig tilgang til hans instrument, Koraen (en vestafrikansk form for harpe/lut med 21 strenge), er Dawda Jobarteh et strålende eksempel på, hvor langt musik kan rejse, så længe det drives af talent, spilleglæde og kreativitet. Taget i betragtning at både Dawda Jorbartehs far og bedstefar gjorde Koraen til deres levevej (den førstnævnte som fortrukken musiker hos Gambias første præsident, og den anden som forgangsmand for Koraens internationale muligheder), er det ingen overraskelse at instrumentet falder ham helt naturligt, og udøves med overbevisende kunstnerisk ro. Bosiddende i Danmark har Dawda Jorbartehs igennem mange år turneret både ind- og udland, imens han flittigt har udforsket Koraens muligheder i jazzens verden, hvor han har trådt mange nye stier. Med det meget kritikkerroste album ’I Met Her by the River’ udgivet i efteråret 2018 kan publikum se frem til at opleve en kunstner som hele tiden formår at genopfinde sig selv og sit instrument. Rolig, afslappet og helt og aldeles bjergtagende.

NANNA BECH

NANNA BECH

Koncerten præsenteres af Danish Vibes

TAGS: SINGER SONGWRITING, NEW NORDIC, MINIMALISTISK POP
RELATED: TINA DICKOW, AGNES OBEL, ALELA DIVINE

Nanna Bech er sangskriver og musiker med fortællingerne uden på tøjet. Med det anmelderroste debutalbum ’I Could Kill You In a Thousand Ways” i ryggen, er hun klar til at indfange Roots&Hybrid i sit både smukke og mørke musikunivers. I kontrasten mellem store følelser og minimalistiske produktioner opstår et ufiltreret musikalsk nærvær, der på det ene tidspunkt drømmer publikum hen ud i nordens store ro og på det næste konfronterer os med store spørgsmål og eksistensen svære udfordringer. Musikalsk trækkes der både på new nordic-tendenser og organiske pop-landskaber mens teksterne er rå og personlige på en overbevisende og fortryllende manér. Det er smuk sangskrivning og musik, hvor såvel håndværket som de kunstneriske intentioner skinner tydeligt igennem og på sin helt egen måde efterlader lytteren i sine følelsers vold, men også saglige og beroliget.

IPEK YOLU

IPEK YOLU

TAGS: ELEKTRO-CUMBIA, ANATOLSK FUNK, IMPOVISATION, SURFROCK

Ipek Yolu er det tyrkiske navn for Silkevejen, der tidligere forbandt kulturer på tværs af hele verden. Oversæt navnet til den fremadstormende aarhusianske trio og det betyder pludselig også tunge elektro-cumbia grooves, hæsblæsende saz-riffs og surfguitar smeltet sammen i en multikulturel smeltedigel af sydamerikanske rytmer, anatolsk psykedelisk folk og 60’ernes syrerock. Bandet fandt sammen sidste år aften inden Roots&Hybrid Festival, som de nu spiller på. En enkelt jam-aften skulle der til, og det var tydeligt hvordan deres helt særlige genrehybrid, der spænder bro mellem fugtige tropiske urskove og støvede ørkener, var kommet for at blive. I en kalejdoskopisk blanding af musik fra alle verdenshjørner spillet for at samle folk fra samme verden. Ipek Yolu består af musikere fra Hudna, Junglelyd og AddisAbabaBand, og spiller derfor stærkt dansabel musik, præget af fri leg, nysgerrighed og improvisation.

 
REFLECTIONS meets DÍAS NÓRDICOS

REFLECTIONS meets DÍAS NÓRDICOS

Præsenteres i samarbejde mellem Días Nórdicos, SPOT og Det Turkise Telt

TAGS: NORDISK ROCK, PSYKEDELISK FOLK, FØLELESFYLDT POP, NATUR
RELATED: BJÖRK, SAVAGE ROSE

En særegen argentinsk guitarist og sangskriver, en gambiansk født kora-spiller der viderefører århundreders musiktradition, og en dansk komponist, der omarrangerer de tos musik til opførelse på SPOT med strygekvartet: På en måde spænder denne specielle koncert over tre kontinenter og mindst lige så mange stilretninger, når Lucio Mantel møder Dawda Jobarteh møder Mette Dahl Kristensen og strygekvartetten Who Killed Bambi.